Harry Potter fans have a mindblowing theory that explains Father Christmas

Narjas Zatat@Narjas_Zatat
Sunday 11 December 2016 11:30
Viral
(Picture: Andrew Burton/Getty/Warner Bros)

Harry Potter super fans have come together in the lead up to Christmas, to finally answer all your burning questions about Santa.

A theory has been circulating on the Harry Potter Reddit page, which explains all the inconsistencies and impossible feats by the Father of Christmas.

In short, Father Christmas is a wizard.

Here's the proof:

1. The Chimney

Answer: Santa comes down the chimney via Floo powder. Because of course.

Picture: Warner Bros/YouTube/screengrab (Picture: Harry Potter/YouTube/screengrab)

2. There are over seven billion people in the world.

Assuming they get visits from Santa, he can’t do it in one night. And what about the time difference? Australia, Japan, America, and the UK: there’s no way he can humanly visit them all.

Answer: With a Time Turner, on the other hand…

3. Ok, but surely, children have snuck downstairs in the middle of the night and caught a glimpse of him?

Answer: Obliviate

Picture: Warner Bros/YouTube/screengrab(Picture: Harry Potter/YouTube/screengrab)

4. If he delivers all the Christmas presents, how come the parents think they’ve bought them?

Answer: Confundus charm.

5. He has one red bag – how does he fit millions of presents inside?

Answer: An Undetectable Extension charm. Like Hermione's one.

Picture: Warner Bros/YouTube/screengrab(Picture: Warner Bros/YouTube/screengrab)

6. Santa Clause has been doing this since time immemorial; how is he still alive?

Answer: Nicolas Flamel gave him the Philosopher’s stone. Or maybe he is Nicholas Flamel?

Picture: Warner Bros/YouTube/screengrab

7. What about Rudolph the Red Nose Reindeer?

Answer: Rudolph is a patronus

Picture: Warner Bros/YouTube/screengrab(Picture: Harry Potter/YouTube/screengrab)

Rchard2scout:

Santa Claus is based on the Dutch Sinterklaas, who is in his turn based on Saint Nicholas, the Bishop of Myra. Myra is in modern-day Turkey, but it was at the time part of Greek Anatolia.

Hence, the red-nosed patronus.

8. Santa's Little Helpers?

Answer: House Elves.

Picture: Warner Bros/YouTube/screengrab(Picture: Harry Potter/YouTube/screengrab)

You can peruse all of the theories on the Reddit page.

Harry Potter and the fandom that just won't stop giving.

More: The football world is coming together to send Christmas cards to this terminally ill young fan

More: Notoriously creepy Christmas song ‘Baby It’s Cold Outside’ has been rewritten to stress the importance of consent

Trending